Vítejte na stránkách SDH Stodůlky.  
Praha 13 se nachází na jihozápadě hlavního města Prahy, SDH spadá do okrsku číslo 7
a výjezdová jednotka je zařazena do kategorie JPO 3.
Č i n n o s t

SEKCE















Víte kdo je hasič ? Osoba pevných nervů, zdraví, mysli a svalů, která nemá zrovna nic lepšího na práci. Víte kdo je dobrovolný hasič ? Blázen, který to všechno dělá ješte navíc zadarmo... ... ale dělá to rád!
Děkuji za návštěvu WWW stránek a těším se na Vaše podněty a připomínky!
Návštěvní kniha


ČERVENEC
technický zásah3.červenec18:31 - 21:19 - místo zásahu P-5, K Vodojemu
zatopené sklepy vodou z kanalizace - čerpání vody

2. - 6.červenec, Mistrovství ČR hry Plamen a dorostu SH, TrutnovPár našich členů jelo povzbudit družstvo dorostenek z Řeporyjí, mezi kterýma byly i zástupkyně našeho sboru Denisa Mikulková a Petra Kmůchová. Toto družstvo zvítězilo a stalo se mistryněmi republiky.

Gratulujeme k získání titulu.

Výsledky k nahlédnutí zde.

kultura19.červenec, Újezdec Sbor dobrovolných hasičů této obce slavil 110. výročí svého založení a na oslavách se za náš sbor zúčastnily - Jabůrek Petr st., Kmůcha a Kos.


19. - 20.červenec, Holasovice, JamniceNaši mladíci, konkrétně Jabůrek ml., Koutek Jan a Tomáš, Kukačka, Michl Tomáš a Vavřička reprezentovali náš sbor na 14. ročníku soutěže "Překonej rybník", kterou pořádal SDH v Jamnici.


30.červenecÚdržba techniky, úklid

SRPEN
2. a 3.srpen, Strahov 4. závod série Mistrovství Evropy v Driftech - KW King of The Europe Drift a Czech Drift Series 2008.
Na pražském Strahově pokračoval sedmým závodem evropský šampionát v driftování, který byl zároveň součástí domácí Metrostav Czech Drift Series 2008.

  sport  9.-10.srpen dvoudenní sjezd Vltavy

13.srpenPříprava vozidla MAN na předání Technickému Ústavu Požární Ochrany
Vozidlo prošlo procesem certifikace výrobků ve smyslu příslušných technických předpisů a byl vystaven certifikát č. 221/051/2008.

27.srpen výborová schůze, příprava soutěže "Stodůlecký vodník"

  zabezpečení  31.srpen,
Centrální park
Také letos se členové jednotky podíleli na zabezpečení KONCERTU PRO PARK.

ZÁŘÍ
  zabezpečení  1.září, Centrální park Vítání prvňáčků první školní den pod širým nebem.

3.září výborová schůze

6.září, Stodůlky6.ročníku Stodůleckého vodníka se zúčastnilo 13 soutěžních družstev. Pořádí družstev žen - Řepy, Stodůlky, Třebonice. Pořadí v kategorii mužů: V.Chuchle (přijela, viděla a zvítězila), Řeporyje, Zbraslav.
Celkové výsledky k nahlédnutí (*.pdf) zde.

8.září

SMS: Jedte na HS-7, kde budete drzet pohotovost za nase jednotky. Vyjezd potvrdte na linku 150.
požár 7.září,
16:46 - 21:13
Praha 4
Na HZS Praha HS-7 přijela jednotka ve složení: Michl Roman, Jabůrek, Koutek Vojtěch, Jabůrek ml., Koutek Jan a Michl Tomáš.
Po návratu jednoho družstva HZS byla naše jednotka odeslána na místo zásahu.
Jednalo se o požár uskladněného materiálu, převážně textilu, ve skladové a prodejní hale v areálu tržnice Sapa asi o rozloze 60x80 metrů. Na místě zasahovaly jednotky HZS Praha ze stanic 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 a další pražské JSDH Kunratice, Písnice, Cholupice, Chodov, Řeporyje, Řepy, Koloděje, Dolní Měcholupy, Horní Měcholupy a Zličín.

13.září, TřeboniceMemoriálu J. Holečka se zúčastnilo družstvo mužů, které po štafetách bylo na 6. místě. V požárním útoku bylo také na 6. místě, a v celkovém výsledku to bylo 6. místě.
Celkové výsledky k nahlédnutí (*.pdf) zde.

20.září, LipenceMemoriálu J. Bednáře se zúčastnila tři soutěžní družstva našeho sboru. Nově složené družstvo mladších dětí skončilo na třetím místě, družstvo starších dětí skončilo na čtvrtém místě. Družstvo žen skončilo na čtvrtém místě.
Celkové výsledky k nahlédnutí (*.pdf) zde.

27.září, ZličínV dopoledních hodinách proběhl u hasičské zbrojnice SDH VIII. ročník Zličínského útoku. Zúčastnilo se devět soutěžních družstev, družstvo "A" skončilo na třetím místě, družstvo "C" spolu s družstvem z Řep po neplatném pokusu na místě šestém.
V odpoledních hodinách, na fotbalovém hřišti, pokračoval soutěžní den VII. ročníkem O pohár starosty MČ Praha - Zličín. Tady soutěžilo celkem 22 družstev ve třech kategoriích. Družstvo mužů skončilo na šestém místě, družstvo žen také na šestém místě a FOFRteam podlehl domácím z FOTRteam.
Celkové výsledky k nahlédnutí (*.pdf) zde.

ŘÍJEN
1.říjenVelitel jednotky na výborové schůzi seznámil přítomné členy s dopisem 1. náměstka primátora hl.m. Prahy, adresovaný jednotce. Úplné znění dopisu.

3.říjenZástupci sboru navštívily SDH Třebonice, při příležitosti předání nového vozu FORD Transit.

soustředění3.-5.říjen, Hrachov více viz sekce mládež

12.říjenZástupci sboru navštívily SDH Řeporyje, při příležitosti předání nového vozu FORD Transit.

SMS: HZS Praha - vsem jednotkam, velky pozar na Vystavisti, zadame vsechny sbory, ktere mohou vyjet na misto P-7, U vystaviste, vyjezdy hlaste na linku 150
požár16.říjen,
19:43 - 23:45
Praha 7
Na pražské holešovické Výstaviště přijela jednotka ve složení: Michl Roman, Jabůrek st., Jabůrek ml., Krejzlík a Vavřička.
Jednalo se o požár levého křídla Průmyslového paláce. Jednotka zasahovala v dýchací technice. Na místě zasahovaly jednotky HZS Praha ze stanic 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8, 10 a další pražské JSDH.
Celkem 24 jednotek. (foto zdroj LN)
viz odkaz na katastrofy.com

19.říjenJako OD směny B bych chtěl poděkovat všem SDH Praha za neocenitelnou pomoc při likvidaci požáru Průmyslového paláce - Boček Pavel

19.říjen, Žižkov Jednotka letos poprvé asistovala na domácím utkání fotbalistů Viktorie Žižkov v 10. kole proti 1. FC Brno.

22.říjen

23.říjen U příležitosti 90. výročí vzniku samostatného československého státu ministr vnitra Ivan Langer a generální ředitel Hasičského záchranného sboru ČR generálmajor Miroslav Štěpán v pražském Trojském zámku předali ocenění Hasičského záchranného sboru ČR. Medaile a plakety si převzalo 92 občanů a příslušníků HZS ČR ze všech krajů České republiky. V rámci slavnostního aktu ministr vnitra rovněž mimořádně předal 42 plaket jako poděkování profesionálním a dobrovolným jednotkám požární ochrany, které zasahovaly u rozsáhlého požáru Průmyslové paláce na pražském Výstavišti a díky nimž se podařilo zabránit rozšíření požáru na zbytek této historicky cenné budovy a do okolí. Ministr vnitra Ivan Langer řekl: "Je potřeba ocenit ty, kteří neutečou, když jiní utíkají, ale přispěchají ostatním na pomoc." Z rukou ministra Ivana Langera převzal plaketu velitel naší jednotky Roman Michl.

25.říjen, HZS Strašnice HS-5Michl Roman a Jabůrek Petr se zúčastnili pravidelné odborné stáže pro velitele jednotek pražských SDH v rámci jejich cyklické odborné přípravy. Na programu bylo mimo jiné představení novinek společnosti Drager, školení s tématikou ochrany obyvatelstva a přednáška o riziku akutní a posttraumatické stresové reakce po mimořádných událostech při výkonu služby. Tuto stáž navštívil ředitel HZS Praha plk. Bc. Dalibor Gosmana a přítomným velitelům poděkoval za účinný zásah při likvidaci požáru Průmyslového paláce.

26.říjen,
HZS Praha HS-7
Účast: Michl, Jabůrek, Hlušička, Kmůcha, Parkos a Vavřička.
V průběhu stáže bylo družstvo spolu s jednotkou ze st.č. 7 vysláno k požáru v podzemních chodbách Na Vidouli, kde se zásah prováděl v dýchací technice a k dopravní nehodě ulice Jeremiášova (křižovatka u Baumaxu).

31.říjen 23.října obdržel sbor od ministra vnitra plaketu Hasičského záchranného sboru za to, že účinně pomohl při likvidaci požáru Průmyslového paláce na Výstavišti. Starosta Prahy 13 David Vodrážka přijal Romana Michla a Petra Jabůrka, aby sboru za toto ocenění poblahopřál.
viz odkaz na Regiony24.cz

(Samuel Truschka tiskový mluvčí m.č.)

LISTOPAD
5.listopad výborová schůze

SMS: Je potreba k pozaru trznice P-4 ul.Libusska dalsi jednotky.Po obdrzeni zpravy kontaktujte 150. OD Praha
požár 6.listopad,
  -  
Praha 4
Na místo požáru v areálu tržnice Sapa přijela jednotka ve složení: Michl Roman, Jabůrek, Krejzlík, Vavřička, Vorel, Koutek Vojtěch, Koutek Jan a Parkos.
Požár vznikl v patrové budově, v přízemí budovy je velkoobchod, v patře kanceláře. Vše bylo plné uskladněného zboží. Zásah se prováděl v dýchací technice, dva členové jednotky plnili 800 litrový bambi vak (viz foto 92/100050) viz odkaz
Z území Prahy se zapojilo 10 jednotek HZS hl. m. Prahy, 27 jednotek sborů dobrovolných hasičů a 6 jednotek HZS podniků. Na vyžádání velitele zásahu Generální ředitelství HZS ČR povolalo k zásahu také 29 jednotek hasičů ze Středočeského (Kladno, Říčany, Brandýs nad Labem a Mělník, Těptín, Říčany, Mokropsy, Černošice, Hostivice, Dolní Břežany, Kladno, Mělník, Stará Boleslav, Slaný, Říčany, Neratovice, Bakov nad Jizerou, Březno, Čelákovice, Doubek, Mnichovo Hradiště, Čerčany), Plzeňského (Plzeň-Košutka, Slovany a Rokycany), Jihočeského (Jindřichův Hradec, Týn nad Vltavou a Tábor), z HZS kraje Vysočina (Jeep s 2ks osvětlovacích balónů), dále dvě jednotky z Ústeckého a také jedna jednotka z Vysočiny.
Na likvidaci požáru tržnice bylo nasazeno celkem 81 jednotek požární ochrany, celkem 420 profesionálních a dobrovolných hasičů, 330 policistů z pražské správy PČR a strážníci z Městské policie hl. m. Prahy a vrtulník Letecké služby Policie ČR se záchranáři HZS Středočeského kraje, který na místo požáru více než 30x shodil ze vzduchu hasební látku.
7.11. v 19:22, tedy po téměř devatenácti hodinách intenzivního zásahu, byl hasiči požár lokalizován.

7.listopadÚdržba techniky po zásahu u požáru v Písnici.

8.listopad,
HZS Praha HS-7
Účast: Michl, Jabůrek, Kos, Krejzpík a Vorel.
Dopoledne bylo družstvo vysláno na střídání k dohašování skrytých ohnisek. Naše družstvo bylo střídáno JSDH Písnice ve 13,30. Dále se jednotka v odpokedních hodinách podílela na výjezdu k otevření bytu a v nočních hodinách likvidovala požár plechového kontejneru u nákupního centra Anděl.

9.listopad, Žižkov Jednotka asistovala ve 13. kole Gambrinus ligy při utkání fotbalistů Viktorie Žižkov proti FC Slovan Liberec.

10.listopad

15.listopad, HZS Strašnice HS-5Pravidelné odborné stáže strojníků jednotek pražských SDH v rámci jejich cyklické odborné přípravy se zúčastnili Krejzlík Petr a Vorel Vlastimil.

19.listopad

23.listopad, Žižkov Jednotka asistovala ve 15. kole Gambrinus ligy při utkání fotbalistů Viktorie Žižkov proti 1. FK Příbram.

26.listopadČlenové výjezdové jednotky byli svoláni, aby se seznámili s obsluhou přenosného přetlakového ventilátoru PAPIN a byli proškoleni ve zdolávání požáru pomocí přetlakové ventilace a přetleková ventilace po uhašení požáru. Dále v rámci výcviku bylo zopakováno hašení požáru v zimním období (za mrazu).
Velitel jednotky seznámil přítomné členy s dopisem primátora hl.m. Prahy, adresovaný jednotce. Úplné znění dopisu.

29.listopad Semináře, který je organizován odbornou radou prevence MSH Praha ve spolupráci s HZS hl. m . Prahy, odborem prevence se zúčastnili Koutek Jan, Krejzlík Petr a Vorel Vlastimil.

PROSINEC
3.prosinec výborová schůze

4.prosinec Ve čtvrtek zasedala bezpečnostní rada Úřadu městské části, na které byla jednotkami SDH Řeporyje, Stodůlky a Třebonice předvedena technika jednotlivých sborů. Na závěr bylo jednotkám poděkováno za práci, kterou během roku vykonali a velitelé sborů převzali poukaz na paintball do Nákupního centra Tesco Stodůlky.

technický zásah5.prosinec15:42 - 16:15 - místo zásahu P-13, K Zahrádkám
likvidace a převoz nebezpečné látky (rtuť)

6.prosinec,
výroční valná hromada
Výroční valné hromady se kromě členů SDH Stodůlky zúčastnili: pan Matýsek Jaroslav za Úřad MČ Praha 13, Zloch Jiří za Městské sdružení hasičů ČMS Praha, zástupci SDH Řeporyje, Řepy, Třebonice a Zličín.
Činnost za uplynulý rok zhodnotili členové na výroční valné hromadě, kde se vší úctou vzpomněli všech těch obětavých lidí Stodůlek, kteří byli v roce 1893 u zrodu velké hasičské rodiny. Ano, už je to 115 let kdy se sešlo pár místních občanů, kteří založili tuto veřejně prospěšnou organizaci. Vzpomínky na historii, na roky, kdy členy jednotky nejvíce prověřily voda a oheň, nás zavazují k tomu, abychom nejvíce úsilí věnovali výchově mládeži, která přijde po nás a bude pokračovat v odkazu našich předků. Musíme také poděkovat Úřadu MČ Praha 13, Magistrátu hl.m. Prahy a Městskému sdružení hasičů za podporu, za finanční dotace, bez kterých bychom nemohli plnit své úkoly v rámci IZS.
z valné hromady k přečtení zde. (pár fotografií oceněných členů)

  kultura  7.prosinecI letos jsme uspořádali mikulášskou nadílku pro děti ze Stodůlek ve Spolkovém domě. Program byl připraven s úřadem městské části, v pásmu písniček a vystoupení účinkovali Václav Upír Krejčí a Marta Vančová. V závěru tříhodinového odpoledne se přítomné děti dočkaly příchodu Mikuláše, anděla i čertů. O tom, že se všichni přítomní dobře bavili, svědčí i to, že vydrželi do úplného závěru. Tak jako pokaždé, i letos čerti odešli s prázdnou.

11.prosinecStarosta sboru obdržel děkovný dopis od ministra vnitra MUDr. Mgr. Ivana Langera, adresovaný jednotce. Úplné znění dopisu.