Vítejte na stránkách SDH Stodůlky.  
Praha 13 se nachází na jihozápadě hlavního města Prahy, SDH spadá do okrsku číslo 7
a výjezdová jednotka je zařazena do kategorie JPO 3.
Č i n n o s t

SEKCE
















Víte kdo je hasič ? Osoba pevných nervů, zdraví, mysli a svalů, která nemá zrovna nic lepšího na práci. Víte kdo je dobrovolný hasič ? Blázen, který to všechno dělá ješte navíc zadarmo... ... ale dělá to rád!
Děkuji za návštěvu WWW stránek a těším se na Vaše podněty a připomínky!
Návštěvní kniha


ČERVENEC
1.červenecporada

1. - 5.červenec,
Mistrovství ČR hry Plamen a dorostu SH, Třebíč
Na mistrovství České republiky hry Plamen a dorostu se probojoval v kategorii dorostenců Jakub Hrůza.

Výsledky k nahlédnutí zde.


8.červenecporada

15.červenecporada

22.červenecporada

25.červenec, Strahov 4. závod Czech Drift Series - Dobre Pneu Drift Grand Prix Prague.

29.červenecporada

SRPEN
5.srpenporada

sport8.srpen V ranních hodinách se členové jednotky Hlušička, Kos, Tomáš a Vojtěch Koutkové, Roman s Evou Michlovi, vydali do Týna nad Sázavou, aby v rámci výcviku sjeli kousek Sázavy. Konkrétně do Pikovic. Slunečné počasí přálo, tak po pár zastávkách se v odpoledních hodinách vrátila posádka n azákladnu.
fotografieSázava - více ve fotogalerii

12.srpenporada

sport15.srpen Na letošním, již devátém ročníku Třebonických letníh her přivítal starosta David Vodrážka na startu čtrnáct tříčlenných družstev. Ta se musela vypořádat s nástrahami pěti náročných disciplín. Po vyrovnaném boji muselo nakonec dojít k pivnímu rozstřelu o druhé a třetí i čtvrté a páté místo. Zlato získalo letos družstvo Stodůlek ve složení Krupka, Michl Tomáš a Vavřička.

19.srpenporada

26.srpenvýborová schůze

  zabezpečení  31.srpen,
Centrální park
Letos, již na osmém ročníku, se členové jednotky podíleli na zabezpečení KONCERTU PRO PARK.
fotografieKoncert pro park - více ve fotogalerii

ZÁŘÍ
  zabezpečení  1.září, Centrální park Vítání prvňáčků první školní den pod širým nebem.

1.záříTrenírovkaK tréninku se sešlo družstvo mužů. V sobotu se účastní soutěže Stodůlecký vodník.

2.zářívýborová schůze

3.záříTrenírovkaK dalšímu tréninku se sešla družstva mužů a žen. Už pozítří se účastníme Stodůleckého vodníka.

5.září, StodůlkyJiž VII.ročníku Stodůleckého vodníka se zúčastnilo zatím rekordních 16 soutěžních družstev. V mužské kategorii to bylo 11 družstev, ženských 5. Letošní práci na vodě, a nejenom na vodě, všem soutěžním družstvům stěžoval silný vítr. Hned první pokus mužského družstva z Ořecha byl přerušen ustřelením přetlakového ventilu, a svůj první pokus si zopakovalo. Letos bylo také nejvíce neplatných pokusů. Celkem pět. Pořádí družstev žen - Řepy a Třebonice - první místo, třetí Jinočany. Pořadí v kategorii mužů: Zličín B, Zbraslav a Řeporyje.
Celkové výsledky k nahlédnutí (*.pdf) zde.

9.záříServisní prohlídka vozidla MAN.

12.září, TřeboniceMemoriálu J. Holečka se zúčastnilo družstvo mužů, které po štafetách bylo na 6. místě. Ani v požárním útoku se nepodařilo výsledek zlepšit a tak v celkovém výsledku to bylo 6. místo. Družstvo dětí skončilo o příčku výše, na pátém místě.
Celkové výsledky k nahlédnutí (*.pdf) zde.

kultura12.září Koncert skupiny Kabát.

kultura12.září Sobotní odpoledne jsme strávili v příjemné atmosféře při oslavách 110. výročí založení Sboru dobrovolných hasičů v Písnici.
fotografie110.výročí - více ve fotogalerii

SMS:HZS Praha: vyjedte P-6, Drnovska 28, havarie vody, kolem CS Pap OIL, spojte se na miste s SDH Repy, potreba jsou predevsim plovouci cerpadla OD Bocek
prasklý vodovodní řad17.září,
16:46 - 17:40
Drnovská, P-6
Na místo přijela jednotka ve složení: Roman Michl, Kos, Jabůrek ml., Tomáš Koutek, Vavřička, Krejzlík a Tomáš Michl.
Na místě zásahu byl proveden průzkum ke zjištění zatopených komunikací a objektů. Jednotka odčerpávání vody ze zatopených objektů neprováděla a po odeslání velitele zásuhu se vrátila na základnu. Na místě zasahovaly jednotky SDH Řepy, Řeporyje, Zličín, Lysolaje, Suchdol a HZS Petřiny.

19.září, LipenceZa krásného, slunného počasí se osmého ročníku Memoriálu Josefa Bednáře zúčastnily tři družstva našeho sboru. Družstvo mladších dětí skončilo na čtvrtém místě, družstvo v kategorii starší děti o příčky níže, na sedmém místě. Je to také tím, že tento sport je kolektivní a není možné aby si děti něco natrénovaly a pak v jiném složení musely absolvovat soutěž.
Družstvo mužů v požárním útoku v celkovém výsledku skončilo na 5. místě.
Celkové výsledky k nahlédnutí (*.pdf) zde.

26.září, ZličínLetos jsme přijali pozvání na VIII. ročník Zličínského útoku, který se konal již tradičně v dopoledních hodinách u hasičské zbrojnice.
Soutěž není dle pravidel požárního sportu. Soutěžní družstvo je ustrojeno v pracovním stejnokroji II, zásahových botách, přilbě, rukavicích a každý je vybaven opaskem se sekerou. Veškerý materiál, včetně PS 12, je uložen v DA 12 Avia a družstvo startuje z kabiny posádky. Po odstartování musí být veškerý materiál přenesen ke kádi s vodou. Poté je tvořeno přívodní vedení, dopravní vedení na 3 B s rozdělovačem a 2 útočná vedení C, se kterými se proudaři vydají k terčům. Cestou musí překonat břevna.
Zúčastnilo se sedm soutěžních družstev, družstvo "B" - FOTR team skončilo na třetím místě, družstvo "A" na místě pátém.Celkové výsledky k nahlédnutí (*.pdf) zde.

V odpoledních hodinách pokračoval soutěžní den IX. ročníkem O pohár starosty MČ Praha - Zličín. Tady soutěžilo celkem 22 družstev ve třech kategoriích. Družstvo mužů skončilo na čtvrtém místě, družstvo žen se letos nezúčastnilo a FOFR team podlehl opět domácím z FOTR team.
Celkové výsledky k nahlédnutí (*.pdf) zde.

ŘÍJEN
  ukázka techniky  1.října Mateřská škola - Barrandov

kultura2.-4.10., HrachovSoustředění mladých hasičů
Více v sekci Mládež - činnost.

3.říjen, Strahov Jednotka asistovala v 10. kole druhé ligy na strahovském stadionu Evžena Rošického, mezi týmy AC Sparta Praha B - MFK Karviná.

7.říjenvýborová schůze

10.říjen filmování

  zabezpečení  16.říjen, 10:00 Ve FZŠ Mezi Školami proběhla za součinnosti s oddělením krizového řízení Úřadu Městské části cvičná evakuace školy.
Evakuace je jeden ze základních způsobů ochrany obyvatelstva, je souhrnem opatření zabezpečujících přemístění osob, hospodářského zvířectva a věcných prostředků (strojů, zařízení a materiálu) v daném pořadí priority, z ohroženého prostoru na jiné území (§ 15 zákona č. 239/2000 Sb., o IZS a § 14 zákona č. 240/2000 Sb., krizový zákon).
Žákům byl školním rozhlasem hlášen požár ve školní jídelně, a proto žáci urychleně, ale spořádaně pod vedením svých učitelů opustili budovu.
Po evakuování všech osob byly prostory školy kontrolovány, zda v budovách někdo nezůstal.
Nácvik prokázal připravenost žáků a všech pracovníků školy na případnou situaci, kdy budou nuceni rychle opustit prostory. Po zjištění početních stavů byla prohlídka techniky. Za JSDH byli přítomni Vojtěch Koutek a Krejzlík.

16.říjen filmování

17.říjen, HZS HS č.5 StrašniceRoman Michl a Vladmír Kos se zúčastnili pravidelné odborné stáže pro velitele jednotek pražských SDH v rámci jejich cyklické odborné přípravy. Program obsahoval: Zařazení V.sborů do činnosti při dlouhodobém zásahu - plk.Hanuška GŘ - HZS ČR, Zdravotní příprava (ošetření popálenin a zlomenin), Medtronic - Lifepak 1000 (laické defibrilátory), Protipovodňová opatření (simulace postupu vody,stavba zábran), Plachta pro skok,vyproštovací kontajner (ukázka použití), Nasazení jednotek SDH při zásahu (hasební zásah,doprava vody), Odborné znalosti velitelů ( namátkové testové otázky) a Typové činnosti (zásahy velkého společenského dopadu).

SMS:HZS Praha: vyjedte P-5, Pod vysokou mezi 103, laguna ohrozujici dum
zatopené pole17.říjen,
10:34 - 13:00
Pod vysokou mezi, P-5
Na místo vyjela jednotka ve složení: Jabůrek st., Jan Koutek, Parkos a Vavřička.
Za pomocí přenosného čerpadla Robin byla voda odčerpána.

18.říjen filmování

31.říjen,
HZS Praha HS-7
Účast - Jabůrek st., Roman Michl, Hrůza, Jan a Tomáš Koutkovi, Krejzlík.
Po několikaměsíčním administrativním řešení možnosti sloužit v rámci odborného výcviku u HZS, se družstvo zúčastnilo stáže na HS č. 7. Družstvo se podílelo na třech výjezdech spolu s jednotkou ze st.č. 7, nedovolené pálení kabelů, prasklé topení a pomoc nemocnému.

LISTOPAD
4.listopadvýborová schůze

5.listopad V odpoledních hodinách byl slavnostně předán před Úřadem městské části dobrovolným hasičům nový dopravní automobil Ford Transit. Vozidlo bylo financováno z peněz magistrátu Hlavního města Prahy, přibližná cena 1 140 000 korun. Velitel zásahové jednotky Roman Michl převzal klíče z rukou prvního náměstka primátora hl. města Prahy, JUDr. Rudolfa Blažka. Slavnostního předání se zúčastnili - starosta Prahy 13 Ing. David Vodrážka, ředitel odboru krizového řízení hl. m. Prahy - Ing. Petr Beran, ředitel Městské policie hl.m. Prahy - Mgr. Vladimír Kotrouš a vedoucí prodeje VESTA AUTO s.r.o. - Bc. David Vychánek. Společnost VESTA AUTO s.r.o. se mimo jiné zabývá výrobou nástaveb a vestaveb požárních automobilů. Mezi dalšími hosty byl za Městské sdružení hasičů Prahy pan Spálenka, který hasičům také poblahopřál, a zástupci okolních sborů.
viz odkaz na prvnizpravy.cz

18.listopadŠkolení uživatelů dýchací techniky pro členy JSDH hl. m. PrahyČlenové výjezdové jednotky Roman Michl, Jabůrek st., Jan Koutek, Tomáš Koutek, Krejzlík, Tomáš Michl a Vavřička se zúčastnili školení uživatelů dýchací techniky, které se uskutečnilo u JSDH Řeporyje.


28.listopad,
HZS Praha HS-7
Účast - Jabůrek st., Roman Michl, Jabůrek ml., Krupka, Jan Koutek a Vavřička.
Asistence při DN, ul.Karlštejnská předání osob ZZS a pomoc čtyřnohému účastníku DN a jeho předání MPHMP-odchytová služba.

28.listopad, HZS HS č.5 StrašniceVladmír Kos a Vojtěch Koutek se zúčastnili pravidelné odborné stáže pro strojníky jednotek pražských SDH v rámci jejich cyklické odborné přípravy.

PROSINEC
2.prosinecvýborová schůze - organizační zabezpečení Výroční valné hromady.

3.prosinec Ve čtvrtek zasedala bezpečnostní rada Úřadu městské části, po jejím ukončení byli pozváni členové SDH Řeporyje, Stodůlky a Třebonic k přátelskému posezení, kde zástupci úřadu poděkovali jednotkám za práci, kterou během roku vykonali.

5.prosinec,
výroční valná hromada
Výroční valné hromady se kromě členů SDH Stodůlky zúčastnili: Orgoník Josef za Městské sdružení hasičů ČMS Praha, zástupci SDH Řeporyje, Řepy, Třebonice a Zličín.
Letošní výroční valná hromada ukončila pětileté volební období a tak nejdůležitějším bodem byla volba nového výboru.
Program: volba návrhové, mandátové a volební komise, zapisovatele, ověřovatele zápisu. Zpráva o činnosti sboru, velitele, vedoucí mládeže, zpráva o hospodaření, zpráva kontrolní a revizní rady, volba výboru SDH, delegátů na Shromáždění delegátů SDH a schválení kandidátů na funkce ve vyšších orgánech, ocenění a poděkování členům sboru, přestávka na občerstvení, diskuse, usnesení valné hromady a závěr.

V neděli 20. prosince se jednotky SDH Řeporyje, Třebonice a Stodůlky utkaly s družstvem Úřadu MČ v rámci zvyšování fyzické kondice ve Sportcentru Nové Butovice. Vedoucí odd. krizového řízení Úřadu MČ pan J. Matýsek vyhlásil "Vytrvalý dobrák 2009".
Náš sbor reprezentovali za zásahovou jednotku družstvo ve složení Frejka, Michl Tomáš a Vavřička, za muže Gregorovič, Koutek Jan a družstvo žen ve složení Čiperová, Michlová Eva a Špičková. Soutěžilo se v badmintonu, stolním tenise a tajná disciplína byla hod dárkovým balíčkem do koše.
V soutěži se nám dařilo a družstva zásahové jednotky a žen si odnesla prvenství, družstvo mužů skončilo druhé.
Výstrahy, důležité informace


Co dělat ...?

Zde najdete veškeré informace, co dělat v jakékoliv krizové situaci.



Systém integrované výstražné služby

Výstražná služba HMÚ a Odboru HMZ VGHMÚř (meteorologická služba armády ČR) pro území ČR v oblasti meteorologie a hydrologie.



Povodí Vltavy, státní podnik.

Aktuální informace pro média a veřejnost o hydrologické situaci.



Dopravní informační systém DOK

DOK je informační systém, jehož hlavním úkolem je podpora vybraných činností v oblasti krizových situací v dopravě.



Dopravní zpravodajství

Sjízdnost silnic a další info o dopravní situaci na pozemních komunikacích.