Vítejte na stránkách SDH Stodůlky.  
Praha 13 se nachází na jihozápadě hlavního města Prahy, SDH spadá do okrsku číslo 7
a výjezdová jednotka je zařazena do kategorie JPO 3.
Činnost

SEKCE

Rubrika: Výjezdy |Datum: 28. 10. 2010 |

Záloha na HS č. 7

SMS: Nejedna se o cviceni, dale zadame jednotky SDH, aby druzstvy obsadili stanice dale jmenovane. Satalice na svou stanici, na HS-5 SDH Dolni Mecholupy + Horni Mecholupy, na HS-4 SDH Chodov + Kunratice, na HS-6 SDH Cholupice + Pisnice, na HS-8 SDH Radotin + SDH Zbraslav, na HS-7 SDH Reporyje + Stodulky, na HS-2 SDH Repy + Suchdol, na HS-3 SDH Letnany + SDH Brezineves. na HS-1 SDH Zlicin + SDH Dablice. KOIS Praha. Datum: 27.10.2010
Čas: 01:42

Účast - strojník Jabůrek st., velitel Roman Michl, členové - Krejzlík, Koutek Vojtěch, Vavřička a Vorel.

Dne 26. října v blízkosti areálu Ústředního autobusového nádraží vypuknul krátce po půlnoci rozsáhlý požár. Plameny zachvátily budovu – starou technickou halu – o rozměrech cca 20×100 metrů, která kompletně vyhořela.
Celkem se hasebního zásahu účastnily jednotky HZS Praha stanice 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8 a 10, jednotky HZS SŽDC, AČ Kbely, Letiště a DPP a jednotky SDH Řeporyje, Cholupice, Klánovice, Lipence, Nebušice, Řepy, Zličín, Kunratice, Suchdol a Kbely. Požářiště bylo rozděleno na tři bojové úseky. Na hašení v I. úseku nasazeno celkem 7C proudů, z toho 3C proudy vedeny po výškové technice – automobilových žebřících. V II.úseku nasazeno celkem 6 C proudů a v III.úseku 4 C proudy.
Dále bylo na stanice povoláno 13 jednotek Sboru dobrovolných hasičů a bezpečnostní standart hlavního města Prahy byl zachován.
V průběhu zálohy se družstvo podílelo na jednom výjezdu, konkrétně se jednalo o otevření bytu.