Vítejte na stránkách SDH Stodůlky.  
Praha 13 se nachází na jihozápadě hlavního města Prahy, SDH spadá do okrsku číslo 7
a výjezdová jednotka je zařazena do kategorie JPO 3.
Činnost

SEKCE

Rubrika: Mladí hasiči | Datum: 03. 10. 2010 |

Soustředění mladých hasičů

Od pátečního podvečera až do nedělního odpoledne v RZ KYMEVO Hrachov bylo tak jako každý rok, naplánováno soustředění mladých hasičů. První říjnový víkend s námi jeli mladí hasiči z Řeporyj a všichni, mají stejný cíl - získat nebo upevnit všestrannou sportovní zdatnost a zároveň zvýšit si své znalosti. Zkrátka zdokonalit se ve znalostech na závod požární všestrannosti, který se bude komat příští víkend. Střelba ze vzduchovky, základy topografie, uzlování, základy první pomoci, požární ochrana a překonávání překážek. To vše je příprava na sezonu 2010-2011, která právě začala. Po příjezdu nás čekala večeře, pak se řešilo ubytování. Rozdělení na pokoje, vybalit a připravit postele na spaní. Úkol pojmenovat doupata je také tradicí, (Tajní agenti, Ninjové, Cikáni, Didlinky, Špijoni).
V sobotu ráno rozcvička, snídaně. Pak se na jednotlivých stanovištích začalo procvičovat to, co mladé hasiče čeká již příští týden na závodě požárnické všestrannosti (ZPV): základy topografie (zorientovat mapu a topografické značky), uzlování, základy první pomoci, požární ochrana (grafické značky technických prostředků PO, hasební prostředky). Po obědě ještě nácvik střelby ze vzduchovky a překonávání překážky po vodorovném laně. Sobotní odpoledne strávily děti venku hraním.
V neděli už na vyznačené trati podle Směrnic hra Plamen, na jednotlivých stanovištích plnily určené hlídky úkoly, ty co se učily včera. Po obědě následovalo vyhodnocení všech soutěží, předání sladkostí, úklid a balení kufrů. Chvíle hraní venku a odjezd domů.

 

 

více ve fotogalerii